جستجو 
استان ها
سایر خدمات

 RSS 

 RSS 2.0
 ATOM 3.0
 WAP
 OPML
 HTML

[نسخهء متنی]
[نسخه موبایل]




آمار بازدیدها
میهمان بر خط:   79    
عضو بر خط:   0    
امروز:   26158    
دیروز:   46474    
مجموعا:   16190780    

   |   
 شماره مطلب: 3238 | 18:38 چهارشنبه 30 دی 1388                                                                                                                 
کشت قارچ دکمه اي
سابقا محیط کشت قارچ دکمه ای فقط کود اسب بود اما از آنجایی که تهیه این کود در مقیاس وسیع امکان پذیرنبود از مواد دیگری مانند کاه گندم – کود مرغ و سنگ گچ طی فرایندی به نام کمپوست سازی ( بستر سازی یا کود سازی) محیط کشت مصنوعی با خواص کود اسب تهیه شد که به مراحل مختلف آن می پردازیم...

سابقا محیط کشت قارچ دکمه ای فقط کود اسب بود اما از آنجایی که تهیه این کود در مقیاس وسیع امکان پذیرنبود از مواد دیگری مانند کاه گندم – کود مرغ و سنگ گچ طی فرایندی به نام کمپوست سازی ( بستر سازی یا کود سازی) محیط کشت مصنوعی با خواص کود اسب تهیه شد که به مراحل مختلف آن می پردازیم


1ـ فاز اول کمپوست سازی 



 












این مرحله از بستر سازی شامل خیس کردن و انباشت مواد اولیه به مدت 5 تا 7 روز بوده که در سیستم ماشینی معمولاً 3تا 4روز است. چهار مرحله قالب زنی که به مدت 3 تا 5 روز و معمولا 4 روز انجام میشود. قالب زنی در سیستم ماشینی 3 مرحله وهر3 روز یک بار انجام می شود. بنا بر این در سیستم ماشینی طول پروسه فاز اول حداقل5 تا 14 روز کاهش می یابد

 



2

 

ـ فاز دوم کمپوست سازی 

این فاز شامل 3 مرحله 1ـ عملیات تخمیر به مدت 3 تا 5 روز،2ـ پاستوریزاسیون بمدت 12 تا 18 ساعت و3ـ آمونیاک زدایی 3 تا 5 روز بوده و تقریبا در هر دو سیستم شبیه هم انجام میشود ( گاهی در سیستم دستی مرحله آمونیاک زدایی 1تا 2 روز بیشتر به طول می انجامد


 

). 

3

 

ـ بذر زنی 

این مرحله رابطه مستقیم با سیستم تولید و تعداد کارگران و مهارت آنها داشته در سیستم استیلاژ( بستری ) حداکثر یک روز و در سیستم کیسه ای و سایر سیستم ها بسته به مقدار کیسه ها و فاصله آنها با سالن های تولید و ارتفاع قفسه ها مختلف است .معمولا این مرحله بایستی حداکثر در مدت 2 روز پایان یابد چرا که طولانی شدن این مرحله زمینه آلودگی کمپوست آماده شده را فراهم آورده همچنین برداشت در یک زمان انجام نمی گیرد


 



3

 

ـ پنجه دوانی 

در این مرحله میسلیوم یا ریسه های قارچ در مدت 14 تا 15 روز در کمپوست نفوذ کرده و پس از آن 14 تا 15 روز دیگر نیز زمان نیاز است تا میسلیوم قارچ در خاک پوششی نفوذ کند


 



4

 

ـ برداشت 

معمولا ًطی 3 مرحله برداشت انجام میگیرد که هر مرحله 7 تا 10 روز طول می کشد


 





 

ـ نظافت سالن 

مرحله پایانی که معمولاً 1 تا 2 روز بطول می انجامد شامل مرحله تخلیه و نظافت سالن ها میباشد. بنا براین طول دوره در سیستم دستی 75 تا 103 روز و در سیستم ماشینی 70 تا 81 روز می باشد در صورتی که یک کارخانه کلیه مراحل را خودش انجام دهد 4 و حداکثر 5 دوره در سال میتواند از سالنهای تولید استفاده نماید. سیستم رایج ایران بصورت سنتی بوده و معمولا کلیه کارها در یک کارخانه انجام می گیرد. امروزه در کشور های پیشرفته از این سیستم استفاده نمی شود. اطلاعات بیشتر در مورد سیستم های پیشرفته در کلاسهای تخصصی آموزشگاه قارچ طلایی ارائه می شود





منبع: وبلاگ گروه کشاورزی
ثبت کننده: 1

                                                                                                               
 نظرات در مورد این متن 
* نام

* پست الکترونیکی
 ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.
* نظر

  [فراخوانی مجدد تصویر]
 محتوای تصویر را تایپ کنید




فهرست قیمت نهاده ها
جهت استفاده از ابزارک قیمت نهاده ها در سایت یا وبلاگتان اینجا کلیک کنید

اوقات شرعی
جهت استفاده از ابزارک اوقات شرعی در سایت یا وبلاگتان اینجا کلیک کنید

سایر خدمات



تمامی حقوق محفوظ است. انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
info@www.roostanews.ir

ثبت در لینکهای شخصی
بارگذاری شده در 0.64 ثانیه