جستجو 
استان ها
سایر خدمات

 RSS 

 RSS 2.0
 ATOM 3.0
 WAP
 OPML
 HTML

[نسخهء متنی]
[نسخه موبایل]




آمار بازدیدها
میهمان بر خط:   55    
عضو بر خط:   0    
امروز:   38516    
دیروز:   49361    
مجموعا:   15907626    

   |   
 شماره مطلب: 4026 | 19:29 سه شنبه 04 اسفند 1388                                                                                                                 
روش تکثير گل لاله
تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز ، حوالی مهر و آبان در باغچه کاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود .



معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس کنند باید پیازها را در مهر و آبان در گلدان بکارند .

تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز ، حوالی مهر و آبان در باغچه کاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود .

 

معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس کنند باید پیازها را در مهر و آبان در گلدان بکارند .

 

خاک مناسب برای گشت گل لاله خاکهای رُسی ، شنی میباشد که در زمستان آنرا با کود شیمیایی مخلوط کرده باشند .

 

در زمینهای خیلی سبک شنی باید به اندازه کافی کود گاوی پوسیده با خاک مخلوط کرد .

 

برای گاشت پیاز در گلدان ابتداء قطعه تیله شکسته ای را در ته گلدان قرار داده سپس گلدان را از خاک پر می کنند و آنگاه چهار پیاز را در آن میکارند.

 

نوک پیازها باید از خاک بیرون باشد .

 

تولید کنندگان گل فقط یک پیاز لاله را در یک گلدان نشائی می کارند .

 

معمولا در موقع گاشت دور پیاز را ماسه میریزند تا رطوبت زیاد به آن صدمه نزند .

 

محیط پیاز لاله ۱۱- ۱۲ سانتیمتر و وزنش در حدود ۳۵ – ۴۰ گرم باید باشد .

 

یادآوری و تذکر این نکته ضرورت دارد که پیازها باید سالم و عاری از امراض باشند .

 

پیاز معیوب و ترک خورده را باید دور ریخت .

 

بعد از کاشت بلافاصله باید خاک را خوب سیراب کرد .

 

در اینجا تذکر و توضیح مختصری درباره احتیاج پیاز به سه عامل اساسی لازم و ضرورت دارد .

 

این سه عامل عبارتند : تاریکی – رطوبت و سرما :

 

قبل از ظهور جوانه گل و برگ باید گیاه پر ریشه شود .

 

برای این منظور در مرحله اول باید به گلدانها تاریکی داده شود .

 

در غیر اینصورت یعنی اگر گلدان محتوی لاله را از اول مستقیما در روشنائی قرار دهند ، گل آنها غیر طبیعی می گردد .

 

بنابراین گلدان را در زیر زمینی خنک _ به جای زیر زمین ممکن است از اطاق خنک یا یخچال استفاده نمود ) که در حدود ۶ درجه سانتیگراد سرد باشد به مدت ۱۰ تا ۱۲ هفته قرار دهند .

 

روی گلدانها ۲ – ۳ سانتیمتر ماسه و روی ماسه مختصری خاک نرم بریزند .

 

موقعی که شاخه گل دهنده ۲ سانتیمتر بالا آمد خاک و ماسه را از روی گلدانها برداشته و آنها را در روشنائی و حرارت ۹ – ۱۲ درجه قرار می دهند .

 

از زمانی که جوانه گل بالا می آید تا موقع گل کردن و تا پلاسیدن گل باید خاک گلدان را مرطوب نگهداشت .

 

همچنین در طول فصل رشد تا موقع گل کردن باید رطوبت زیاد به گیاه داده شود و الا ساقه کوتاه مانده و طبیعی نخواهد شد .

 

با آبپاشی در گلخانه ، گلها درشت تر شده و پیاز هم زودتر به گل مینشیند .

 

حال برگردیم به اصل مطلب : مجددا تکرار می کنیم که در مرحله اول گلدانها را در زیر زمین خنک میگذاریم و بعد از ۱۰ تا ۱۲ هفته که شاخه گل کمی بالا آمد گلدانها را در محلی که ۹ – ۱۲ درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد قرار میدهیم و فقط یک هفته در این محل میماند .

 

در این مرحله نباید آفتاب شدید باشد .

 

تغییر تدریجی محل گلدانها از تاریکی به روشنائی بهتر از آن است که یکدفعه گلدانها را از تاریکی به روشنائی ببریم .

 

بعد ازیک هفته در حرارت ۹ – ۱۲ درجه گلها ظاهر میشوند .

 

و زمانیکه رنگ گلها ظاهر شد حرارت محل را به ۱۵ درجه میرسانیم تا دوام گلها زیادتر شود .

 

در این موقع است که تولید کنندگان گل گلدانها را به معرض فروش میگذارند .

 

البته در منزل هم میتوان گلهای لاله را عمل آورد .

 

منتها چون در گلخانه شرایط مناسبتر است ، گلها کاملا طبیعی و درشت هستند در صورتیکه در منازل نمی توان کلیه شرایط مخصوصا حرارت و روشنائی را تنظیم نمود .

 

در هر حال پس از اتمام گل نباید برگهای لاله بریده شوند و تا زمانی که رشد پیاز به اتمام نرسیده باید آب به پیازها داده شود .

 

والا پیاز ناقص مانده و به رشد کامل خود نمی رسد .

 

بعد از زرد شدن برگها ، آب دادن به پیاز را قطع می کنند .

 

در حوالی تیرماه که برگها زرد می شود باید پیازها را از خاک درآورده و چند روزی آنها را در محل سایه ، خشک می کنند و بعد آنها را در اطاقی روی طبقاتی پهن می کنند و در ۹ درجه حرارت تا حوالی مهرماه نگه می دارند .

 

در مهرماه این پیازها را در باغچه میکارند تا سال آینده در بهار گل بدهند .

 

اگر همین پیازها را مجددا در گلدان بکارند ، ضعیف خواهند شد .

 

بهتر است در سال دوم آنها را در باغچه بکارند تا تقویت شوند .





منبع: وبلاگ مقالات کشاورزی
ثبت کننده: 1

                                                                                                               
 نظرات در مورد این متن 
* نام

* پست الکترونیکی
 ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.
* نظر

  [فراخوانی مجدد تصویر]
 محتوای تصویر را تایپ کنید



 مطالب مرتبط 
                                                                                                                
کشت و پرورش مارچوبه
مارچوبه گیاهی است چندساله، دو پایه و علفی با نام علمی aspsragus officinalist از خانواده لاله (liliaceae). مارچوبه دارای دو نوع ساقه است. اول ساقه هوایی نازک به رنگ سبز که پس از برداشت ساقه های جوان به وجود می آید و ارتفاع آن گاهی اوقات به ۵ متر نیز می رسد. دیگری ساقه های جوان است که قسمت های قابل استفاده مارچوبه را تشکیل می دهد. طول این ساقه ها بین ۵ الی ۲۵ سانتی متر متغیر است.
04:56 جمعه 21 خرداد 1389
سالانه 250 هزار تن بذر سيب زميني در همدان توليد مي شود
معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه 250 هزار تن بذر سیب زمینی در این استان تولید می شود.
16:56 سه شنبه 26 فروردین 1393
استفاده از چمن مصنوعي جهت تخم ريزي ماهي سوف
استفاده موفقیت آمیز از چمن مصنوعی به جای ریشه درخت بید برای لانه سازی جهت تخم ریزی ماهیان مولد سوف
11:48 سه شنبه 26 فروردین 1393
100 گونه گياه دارويي و علوفه اي چهارمحال و بختياري در خطر انقراض
100 گونه گیاه دارویی ، خوراکی و علوفه ای چهارمحال و بختیاری در خطر انقراض هستند.
00:30 یک شنبه 24 فروردین 1393
صيد 29 هزار ماهي مولد در گيلان
مدیرکل شیلات گیلان از صید 29 هزار قطعه انواع ماهیان مولد از رودخانه‌ها و دریای خزر در این استان خبر داد.
16:01 جمعه 22 فروردین 1393
                                                                                                               

فهرست قیمت نهاده ها
جهت استفاده از ابزارک قیمت نهاده ها در سایت یا وبلاگتان اینجا کلیک کنید

اوقات شرعی
جهت استفاده از ابزارک اوقات شرعی در سایت یا وبلاگتان اینجا کلیک کنید

سایر خدمات



تمامی حقوق محفوظ است. انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
info@www.roostanews.ir

ثبت در لینکهای شخصی
بارگذاری شده در 3.89 ثانیه